Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει την μαζική ανταπόκριση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο κάλεσμα της να απέχουν από τις εκλογικές εργασίας στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2010.

Η κυβέρνηση παρά τις συκοφαντίες, την τρομοκρατία και τις πιέσεις δεν μπόρεσε να κάμψει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Επιστρέφοντάς της τους χαρακτηρισμούς περί «… πρωτοφανούς και αδιανόητης απόφασης», σχετικά με την απόφαση της Ομοσπονδίας μας να συνεχίσει τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, την προειδοποιούμαι να μη χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τη δικαιοσύνη για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Ούτε οι ατομικές κλήσεις Δημάρχων προς εργαζόμενους, ούτε η χρησιμοποίηση των αστυνομικών οργάνων, μπορούν να υποχρεώσουν τους απεργούς για να εργαστούν. Η απεργία αποτελεί δικαίωμα του εργαζόμενου και δεν καταργείται με εγκυκλίους ή οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση επέλεξε την μετωπική σύγκρουση με τους εργαζόμενους, όταν εδώ και δέκα μήνες κωφεύει και δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα τους.

Κύριε Υφυπουργέ, φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν έχει υπογραφεί Σ.Σ.Ε για το 2009 και 2010 ή που σε σύντομο χρονικό διάστημα μειώθηκαν οι ονομαστικές τους αποδοχές κατά 20% και καταργήθηκαν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες τον προηγούμενο αιώνα;

Για μας κύριε Υφυπουργέ αποτελεί μονόδρομο η κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων και ο συντονισμός τους με τους άλλους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία που πλήττεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές του μνημονίου σας.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

3 σχόλια:

  1. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη χρυσή τομή φαίνεται ότι βρήκαν το υπουργείο Εσωτερικών και οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ -ΟΤΑ. Έτσι και η απεργία πραγματοποιείται παρά τη δικαστική απαγόρευση και οι λίγοι υποψήφιοι που σπεύδουν την ύστατη στιγμή για έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια ή μεταδημότευσης εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.
    http://www.eklogika.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δ.Α.Σ. – O.Τ.Α
    http://www.poeota.gr/dasota e-mail: grammateas@poeota.gr FAX: 2103802864
    15-10-2010
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Συνάδελφοι -σες
    Δεν χρειάζεται να δούμε τις πράξεις του κεφαλαίου μέσω των υπαλλήλων του για να καταλάβουμε τι στόχους έχουν.
    Φανέρωσαν το πραγματικό τους πρόσωπο για άλλη μια φορά , την ώρα που μας έστειλαν στα δικαστήρια και έβγαλαν παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίησή μας , την ώρα που χτυπούσαν τους συμβασιούχους στην Ακρόπολη , την ώρα που έκαιγαν τους εργαζόμενους στη χαλυβουργική .
    Την ώρα που γίνονται μάνατζερ των εταιριών υγείας για να αρρωσταίνεις με πλαφόν και μέσω του ≪Καλλικράτη≫ δημιουργούν ≪φιλικό περιβάλλον≫ στις επιχειρήσεις .
    Σ αυτήν τη στρατηγική κινούνται .
    Μας απειλούν και μας εκβιάζουν να πέσουμε στα τέσσερα να γονατίσουμε.
    ΝΑ ΜΗΝ τους το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ .
    Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ (15-10-2010) προτείναμε 24ωρη απεργία τη
    Δευτέρα , Γενικές συνελεύσεις στους δήμους , και το απόγευμα Γενικό Συμβούλιο με πρόταση για κλιμάκωση σε τρία κύρια αιτήματα :
    Άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης - 1400 ευρώ κατώτερο μισθό,
    Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις ,
    Καταδίκη του ≪ Καλλικράτη≫ και των υποστηρικτών του στις τοπικές εκλογές.
    Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει σοβαρότατες ευθύνες διότι έχει εγκλωβίσει τους εργαζόμενους να διεκδικούν ψίχουλα με την μορφή επιδομάτων ενώ παρακάμπτει συνειδητά σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση , με απολύσεις εργαζομένων, απλήρωτους για μήνες σε δεκάδες δήμους, εφαρμογή του ≪Καλλικράτη≫ που θα χειροτερεύσει περισσότερο την κατάσταση ,την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, το νέο μισθολόγιο που θα μειώσει και άλλο τους μισθούς μας.
    Έτσι εμφανίζεται ότι δήθεν διεκδικεί και ταυτόχρονα δεν θίγει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής.
    Οι ταξικές δυνάμεις στην Τοπική Διοίκηση καλούν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν την μάχη για την επιτυχία των κινητοποιήσεων διεκδικώντας:
    Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς ,όχι στην επιδοματική λογική.
    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ,μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    Καταδίκη του Καλλικράτη και των εκφραστών του στις επερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή